Jaarvergadering en lezing

De jaarvergadering wordt gehouden op donderdag 18 april 2024 om 19.30 uur in de aula van het Zwin College, ingang Baljuw Veltersweg, te Oostburg. De vergaderstukken zijn gepubliceerd in ons tijdschrift van 1 maart 2024.

Na de jaarvergadering houdt Theo Buijsse een lezing over natuurakker “de Beuteroek” nabij Draaibrug.

Theo Buijsse vertelt ondersteund door beelden, hoe een 7,5 hectare monotone productieakker veranderde in een gevarieerde natuurakker. Ook op de altijd terugkerende vraag: Wa kost ta? gaat hij in. Eigen kapitaal, subsidies, keuzes en praktische zaken resulteren sinds 2019, toen het idee spontaan ontstond om de natuur op een akker zijn gang te laten gaan, in een perceel waarop 58 soorten vogels worden geteld, 8 verschillende zoogdieren leven en waar 44 soorten insecten zijn gedetermineerd. Het wordt genieten van een avondje biodiversiteit.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.