Excursie

Op zaterdag 3 juni 2023 organiseert de vereniging een excursie naar het For Freedom Museum in Ramskapelle. Ramskapelle ligt op een klein kwartiertje rijden van Sint Anna ter Muiden. We verzamelen tegen 14.00 uur aan de Ramskapellestraat 91-93, om daarna een bezoek aan het museum te brengen. Onder leiding van een gids worden we er rondgeleid. Het museum schetst een realistisch beeld van het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Zwinstreek en West-Zeeuws-Vlaanderen vanaf de eerste dag van de Duitse inval op 10 mei 1940 tot de dag van de bevrijding op 1 november 1944. Een tijd die gepaard ging met repressie, ontberingen en in het najaar van 1944 zware gevechten met grote materiële schade en tal van doden en gewonden tot gevolg zowel onder de militairen als onder de burgerbevolking.

Na afloop van de rondleiding sluiten we af met een kop koffie en een knabbel in het museumcafé.

Het programma

13.50 uur verzamelen voor het museum

14.00 uur rondleiding onder leiding van een gids

15.30 uur koffietijd.

De kosten voor deze excursie bedragen € 18,00 per persoon. Daarin zijn inbegrepen de entreegelden, de kosten voor de gids en de koffie met versnapering.

Aanmelden

U kunt zich telefonisch dan wel per e-mail aanmelden voor 20 mei 2023 bij de secretaris André Bauwens, tel.: 0117 492503, e-mail: bauwensar@zeelandnet.nl onder vermelding van uw volledige naam en adres en eventueel overige deelnemers. Bovendien dient u voor de genoemde datum het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer NL54RABO0113391889 ten name van Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen onder vermelding excursie Ramskapelle. Alleen wanneer u aan beide voorwaarden hebt voldaan, wordt u als deelnemer geregistreerd. Bij afmelding wordt de helft van het voldane bedrag teruggestort.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.