Jaarvergadering + lezing – 53

Dinsdag 16 april 2019 om 19.15 uur in de aula van het Zwincollege in Oostburg, ingang Baljuw Veltersweg, JAARVERGADERING.

Dinsdag 16 april 2019 verzorgen Wim de Meester en Kees Stoutjensdijk om 20.00 uur in de aula van het Zwincollege in Oostburg, ingang Baljuw Veltersweg, een lezing over de strijd in de lucht boven Zeeuws-Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op dinsdag 16 april 2019 verzorgen Wim de Meester en Kees Stoutjensdijk om 20.00 uur in de aula van het Zwincollege in Oostburg, ingang Baljuw Veltersweg, een lezing over de strijd in de lucht boven Zeeuws-Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Beide heren doen al jaren onderzoek naar de luchtoorlog boven Zeeland. Inmiddels hebben ze de strijd boven Noord-Beveland en Schouwen en Duiveland te boek gesteld. In april 2020 willen ze de resultaten van hun bevindingen over de luchtoorlog boven Zeeuws-Vlaanderen publiceren. Daarbij gaat hun aandacht onder meer uit naar de acties van de Duitse Luftwaffe  tegen de Franse en Belgische troepen in onze regio in mei 1940, naar het leggen van mijnen door de Luftwaffe op de Westerschelde en naar de bombardementen op Breskens, Sluis, Schoondijke, Hoofdplaat, Oostburg en Cadzand in 1944.

Wat volgt is een voorbeschouwing van wat ongetwijfeld een standaardwerk wordt. Het beloofd een boeiende avond te worden.

Dit bericht is geplaatst in Lezingen. Bookmark de permalink.