Lezing Adrie de Kraker – 48

Op woensdag 24 januari 2018 verzorgt Adrie de Kraker om 20.00 uur in de aula van het Zwincollege in Oostburg, ingang Baljuw Veltersweg, een voordracht over zijn boek Landschap en Bewoning van Zeeuws-Vlaanderen en over zijn digitaliseringsproject.

In zijn powerpointpresentatie gaat Adrie de Kraker voor de pauze in op een aantal aspecten van zijn boek. Daarna licht hij zijn digitaliseringsproject toe. Dit project beoogt de middeleeuwse bronnen van Zeeuws-Vlaanderen tot 1600 te fotograferen. Een zeer groot deel van dit archiefmateriaal bevindt zich in de Rekenkamer te Brussel, een ander deel in de Rekenkamer in Rijsel. Hij laat zien hoe belangrijk deze bronnen van het westelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen zijn, met name voor Sluis en Biervliet, waarvan enkele bijzondere voorbeelden zullen worden toegelicht. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Lezingen. Bookmark de permalink.