Cursus Tachtigjarige Oorlog in zeven avonden – 56

In de maanden januari-februari 2020 geeft Adrie de Kraker weer een nieuwe cursus. Ditmaal gaat het over de Tachtigjarige Oorlog in ons gebied in thema’s. Behalve aan de voornaamste oorzaken en achtergrond van de oorlog, wordt er ook aandacht besteed aan de hoofdrolspelers in de oorlog en de belangrijkste groepen. Vervolgens komen de belegering van steden en de oorlogstactiek van beide zijden (incl. de inundaties) aan de orde. Daarnaast wordt ingegaan op vele versterkingen en alles wat ermee samenhangt. De cursus wordt afgesloten door het Vredesverdrag (1648) en de ingrijpende gevolgen die de oorlog heeft gehad.

In een vast gedeelte van elke avond worden belangrijke bronnen van elk thema besproken waarmee de cursist zijn of haar  eigen bronnendocumentatie van de tijdgenoten van de oorlog opbouwt.

Nadere gegevens zijn op te vragen bij Krakeram@Zeelandnet.nl  of tel. 0115 564133. U krijgt het volledige programma in december toegestuurd met gegevens voor deelname: cursusgeld, tijd en precieze locaties. Bij voldoende deelname wordt de cursus in Terneuzen, Hulst en in een nader aan te kondigen plaats in West-Zeeuws-Vlaanderen gegeven. Opgave voor 31 december 2019.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, cursussen. Bookmark de permalink.