Presentatie jaarboek

De ketens verbroken

Op donderdagmiddag 31 oktober 2019 presenteert de vereniging om 15.00 uur in het kerkje van Retranchement haar jaarboek De ketens verbroken. Aspecten van de bezetting en de bevrijding van West-Zeeuws-Vlaanderen 1940-1945. Het boek is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de heemkundige kring en het gemeentearchief van Sluis. Het boek bevat bijdragen van André Bauwens en Geert Stroo, die ook de redactie voor hun rekening namen,  en voorts van Lo van Driel, Willem de Vries en Arco Willeboordse. Er is onder meer aandacht voor de Meidagen van 1940, de toenemende Duitse repressie, dwangarbeid en tewerkstelling, het verzet, de lotgevallen van de burgers tijdens de bevrijding, het militair gezag en de hulpverstrekking aan de burgerbevolking via het Rode Kruis.

Na afloop van de presentatie, waarvoor alle leden uitgenodigd zijn, kunnen de leden hun boek ter plekke afhalen. Het boek bevat tal van illustraties en is 472 pagina’s dik.

Indien u bij de presentatie aanwezig wilt zijn dan vernemen wij dat graag van u voor zaterdag 26 oktober. U kunt zich aanmelden bij A. Bauwens, tel. 0117 492503, e-mail: bauwensar@zeelandnet.nl.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.