Een foto uit vervlogen dagen – 53

Op de klassenfoto in het vorige nummer van Tijd|Schrift ontving ik geen reacties. Ditmaal vraag ik uw aandacht voor vier foto’s.

De eerste foto ontving ik van de heer De Milliano uit Oostburg. We zien arbeiders, heren (waarschijnlijk boeren), een dorsmachine en een paard. Bij welke gelegenheid zou deze foto gemaakt kunnen zijn en waar? Herkent iemand een of meerdere gefotografeerden? Wie weet meer over het dorsen met paard en machine?

De twee andere foto’s zijn afkomstig van de heer Van Pamelen. Op de ene foto zien we een meisje met een Duitse soldaat in de Oudestad in Oostburg. Wie herkent deze personen en wie weet wanneer de foto gemaakt is?

 

De andere foto werd eerder in A.B.J. Goossens, West-Zeeuws-Vlaanderen 1939-1945, dl. 2, p. 414 gepubliceerd. De foto zou na de Tweede Wereldoorlog gemaakt zijn in de Grote Henricuspolder. Wie herkent de oude man en/of de kinderen?

Tot slot, van de heer Langeraert ontving ik een foto gemaakt bij het Zwin, uit de Goessche Courant van begin december 1932. Wie kan meer over deze foto vertellen?

Uw reacties graag aan: A. Bauwens, Hanzestraat 1, 4527 GH Aardenburg, tel.: 0117 492503, e-mail: bauwensar@zeelandnet.nl Elke bijdrage is welkom.

Dit bericht is geplaatst in Oproepen. Bookmark de permalink.