Lezing Meester Cornelis – 52

Op dinsdag 26 maart 2019 vertelt Joop de Smet uit IJzendijke/Utrecht om 20.00 uur in de aula van het Zwincollege in Oostburg, ingang Baljuw Veltersweg, het verhaal van zijn opa J.Ch. Cornelis (1895-1978).
‘Meester Cornelis’ zoals hij werd genoemd was mede-oprichter van de Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen. Hij heeft verschillende boeken en publicaties over de streek op zijn naam staan. Bijvoorbeeld over de kerken van Hoofdplaat en IJzendijke, over Philippine waar hij geboren werd, over de hofsteden en natuurlijk over IJzendijke, waar hij woonde en waar hij hoofd-onderwijzer was van 1922 tot 1960. Onlangs ontdekte de familie een grote hoeveelheid dia’s en foto’s die hij maakte in de streek. Al dit materiaal is op voorstel van de heemkundige kring nu overgedragen aan het archief van de gemeente Sluis. Joop de Smet zal daarvan het nodige laten zien en daaromheen vertellen wat Jerôme Charles Cornelis zoal bezig heeft gehouden, en waarom hij zo betrokken was bij ‘Ons eigen Landje’, de titel van zijn ‘Geïllustreerde beschrijving van Het Land Van Cadzand’ uit 1943.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Lezingen. Bookmark de permalink.