Lezing buitenlandse kunstenaars in Knokke – 52

Op dinsdag 26 februari 2019 houdt Danny Lannoy om 20.00 uur in de aula van het Zwincollege in Oostburg, ingang Baljuw Veltersweg, een lezing over buitenlandse kunstenaars in Knokke.
Het schilderachtige dorp Knokke met zijn kerkje en molens, zijn gehuchten zoals het Oude Zoute, ’t Kalf, het Maeger Schorre, en de omliggende polders en duinen waren eind negentiende/begin twintigste eeuw het decor van veel kunstschilders. Onder hen bekende namen zoals Camille Pissaro, de Oostenrijker Karl Mediz en de grote Duitse impressionist Paul Baum. Zij verbleven er gedurende enige tijd en de een bracht de ander mee. Deze bekende en minder bekende kunstschilders lieten heel wat mooi werk na.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Lezingen. Bookmark de permalink.