Oproep Hirschfeld en Reppen – 51

De heer Den Elzen uit Voorhout schreef: “Ik ben bestuurslid van de Historische Kring Voorhout (HKV) en redacteur en auteur voor Dwars Op. Dit is het blad dat driemaal per jaar door HKV wordt uitgegeven.
Ik ben momenteel aan het speuren naar de geschiedenis van dr. Fritz Hirschfeld en Martin J. Reppen. Ze zijn op 9 april 1940 in Voorhout ingeschreven. Ze kwamen van Sluis en mogelijk hebben ze daar in een ‘oude mannenhuis’ gewoond. In Voorhout zijn ze gaan wonen in Huize St. Agnes, een bejaardenhuis en klooster geleid door de Zusters Franciscanessen van Veghel. Ze zijn uitgeschreven op 7 maart 1941 naar Vlijmen. Daar zijn ze opgenomen in het ‘St. Getrudus gesticht’, opnieuw geleid door Zusters Franciscanessen van Veghel.
Ik zou graag willen weten of uw heemkundige kring weet, of kan achterhalen, waar de heren Hirschfeld en Reppen in Sluis gewoond hebben. En mogelijk wanneer ze daar aangekomen zijn; beiden komen oorspronkelijk uit Berlijn, waar Fritz Hirschfeld rechter was. Misschien is de zustercongregatie die ik hierboven noem, betrokken bij een toenmalig bejaardenhuis in Sluis.
Ik dank bij voorbaat hartelijk voor uw reactie en antwoord.”

Eventuele gegevens kunt u sturen aan Kees den Elzen, Wijnruitstraat 3, 2215 WJ Voorhout, e-mail: kees.denelzen@planet.nl of aan A. Bauwens, Hanzestraat 1, 4527 GH Aardenburg, tel.: 0117 492503, e-mail: bauwensar@zeelandnet.nl

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Oproepen. Bookmark de permalink.