Presentatie jaarboek

In de serie Bijdragen tot de geschiedenis van West-Zeeuws-Vlaanderen verschijnt op 27 september 2018 het boek getiteld: ‘Omtrent Gerrit Pieter Roos’ geschreven door Lo van Driel.
De presentatie vindt plaats in de doopsgezinde kerk, Weststraat 37 in Aardenburg. Aanvang 20.00 uur.
“Over het leven van Roos ligt de tragiek van de vergetelheid. Hij schreef zijn vingers blauw als bediende te burele en als dichter waar het kon. Niemand kent zijn werk nog. Het meeste is onuitgegeven. Aan zijn naam hangt bovendien een geur van kwaad gerucht: Gerrit Pieter Roos, een negentiende eeuwse Aardenburger, die de eeuw ternauwernood overleefde. Geestelijk gesproken.
Zonder twijfel is hij te klein voor de lijst van grote Zeeuwen. Zelfs voor West-Zeeuws-Vlaanderen is hij een randfiguur, ware het niet dat hij een historisch-aardrijkskundig woordenboek van het gewest heeft nagelaten dat nog wel eens opdoemt of opzettelijk wordt verzwegen.
Gerrit Pieter Roos, aan het begin van de negentiende eeuw in Aardenburg geboren, boekhandelaar en dichter, en nog het een en ander. Aan het eind van zijn leven uitgeweken naar Vlaanderen en vervolgens naar Noord-Frankrijk. Onder dubieuze omstandigheden.
Roos verdient aan de vergetelheid te worden ontrukt. Op grond van zijn verdienste voor zijn stad en streek en als dichter.” Aldus Lo van Driel die tijdens de presentatie ingaat op de totstandkoming van het boek.
Na afloop van de presentatie kunnen de leden het boek afhalen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Boeken. Bookmark de permalink.