Een foto uit vervlogen dagen – 48 oproep

Ditmaal vraag ik uw aandacht voor twee foto’s. De eerste foto ontving ik van het oud-bestuurslid Ireen Cornelis-van Damme. Zij schreef: “Prachtig sfeerbeeld van het schaatsen ruim 80 jaar geleden. Mijn moeder (Emma Zeegers, 1918) is het tweede meisje van links, tweede van rechts is Liza Gernaert (1913). De foto moet op een kreek in de buurt van Hoofdplaat genomen zijn waar beide meisjes in de eerste helft van de jaren 30 op de naaischool zaten bij de nonnen. De twee andere meisjes ken ik niet.” Wie herkent hen en heeft aanvullende informatie?

19foto schaatsende emma

De tweede foto werd ingestuurd door mevrouw R. van Damme. Zij noteerde: “Ik vond in de fotocollectie van mijn vader een foto met daarop voor mij onbekenden. Misschien notabelen van de toen nog zelfstandige gemeente Waterlandkerkje of IJzendijke.” Wie weet meer?

20image001

Uw reacties graag aan: A. Bauwens, Hanzestraat 1, 4527 GH Aardenburg, tel.: 0117 492503,
e-mail: bauwensar@zeelandnet.nl Elke bijdrage is welkom.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Oproepen. Bookmark de permalink.