Film over de laatste reis van de BR 43 – 48

Op donderdag 29 maart 2018 wordt om 20.00 uur in de aula van het Zwincollege in Oostburg, ingang Baljuw Veltersweg, de documentaire BR 43 Een dagboek gemaakt door Jeannice Adriaansens vertoond.

Het is een sfeerrijke film over Breskens in transitie. Het eens zo rijke vissersdorp heeft de allure en de welvaart van deze oude stiel noodgedwongen moeten loslaten.

De documentaire biedt een kleurrijke röntgenfoto van de dreigende teloorgang van de lokale visserij. Video-dagboekfragmenten tonen de lotgevallen van schipper Jaap Albregtse tijdens de laatste reis van de Br-43. De stille getuigenis van een complexe- en dynamische wereld die sluipend wordt ingesnoerd door een ongetemde bureaucratie. “Via Jaap, de schipper van de Breskens 43, ervaren we hoe langzamerhand alle Bressiaanse vissers, schipper aan wal worden. Wat rest is de droom van hoe het ooit was”, aldus Jeannice Adriaansens. Zij heeft twee jaar gewerkt aan dit sociologisch portret van een hechte vissersgemeenschap. Kilometers archiefbeelden werden doorgespit om dit authentieke verhaal te kunnen presenteren.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Films. Bookmark de permalink.