Lezing Jan Trachet – 48

Op donderdag 1 maart 2018 presenteert Jan Trachet om 20.00 uur in de aula van het Zwincollege in Oostburg, ingang Baljuw Veltersweg, de resultaten van het onderzoeksproject Middeleeuws Brugge en zijn voorhavens, een landschapsarcheologische bijdrage aan het Zwindebat.

In de presentatie toont archeoloog Jan Trachet, verbonden aan de universiteit van Gent, hoe archeologen, historici en bodemkundigen met behulp van drones, bodemsensoren en molshopen de topografie van de verdwenen havens hebben kunnen reconstrueren. Opmerkelijke vondsten, zoals een zegelstempel of een groot aantal rolkeien geven dan weer een uniek inzicht in het reilen en zeilen van de verdwenen en veelal vergeten middeleeuwse havens aan het Zwin.   

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Lezingen. Bookmark de permalink.