Vers van de pers – 45

Retranchement en Terhofstede tijdens de Eerste Wereldoorlog
Dit boek is een fotoboek. Het grote aantal soldaten dat de opdracht had de grenzen van Nederland te bewaken, was voor menig fotograaf aanleiding om deze mannen te fotograferen. Deze foto’s, vaak ook als ansichtkaart afgedrukt, werden aan de soldaten verkocht en vergezeld van een kort bericht, verzonden aan familie of bekenden, tot aan Friesland en Groningen toe.
In een twintigtal jaren zijn door Hans Vercouteren, die het boek samenstelde, 136 van dergelijke foto’s verzameld. Heel veel foto’s geven een goed beeld hoe Retranchement en Terhofstede er honderd jaar geleden uitzagen. Hans Vercouteren heeft van veel Truzementenaren foto’s ontvangen en hij acht nu de tijd gekomen om deze in boekvorm te laten zien aan de inwoners van Retranchement, Terhofstede en andere belangstellenden.
Verder mocht de auteur gebruik maken van tientallen schetsen van een luitenant die in 1917 de mooiste plekjes van Retranchement en Terhofstede aan het papier toevertrouwde. Berichten uit Krantenbank Zeeland geven weer wat er in die vier jaren in het dorp gebeurde en twee dagboeken van soldaten vertellen de persoonlijke belevenissen.
Het boek heeft een formaat van 225×225 millimeter, telt 144 pagina’s, is gebonden en heeft een harde kaft.
De presentatie van het boek is op zaterdag 27 mei, aanvang 16.00 uur.
Plaats: d’Ouwe Kerke te Retranchement.
Kosten: € 18,50 bij voorinschrijven tot en met 27 mei 2017 door betaling op rekeningnummer NL30 RABO 0369 5086 96 t.n.v. J.I. Vercouteren. Duidelijk eigen naam en adres vermelden. Exclusief verzendkosten. Afhalen 27 mei 2017.
Winkelprijs € 23,50.
Meer informatie via e-mail: elsenhansver@zeelandnet.nl of per telefoon: 0117 391662.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Boeken. Bookmark de permalink.