Oproep 1 – 45

Op de Noordelijke begraafplaats te Vlissingen liggen 200 graven van militairen van het Britse Gemenebest die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten en die op deze begraafplaats een laatste rustplaats vonden. Een tiental gesneuvelden dateert zelfs van de Eerste Wereldoorlog, maar de meerderheid sneuvelde in 1939-1945. De meeste doden zijn vliegers maar er liggen ook aangespoelde doden van de Royal Navy. Hun nationaliteit is ook verschillend: Canadezen, Britten, Nieuw Zeelanders en Australiërs. Momenteel wordt een poging gedaan om alle graven door individuele mensen, scholen of clubs te laten adopteren. Gelukkig kunnen we melden dat er al een aantal zijn geadopteerd. De adoptie omvat eigenlijk het herdenken door een bloemetje te brengen, het graf af en toe te bezoeken, kortom wat aandacht te geven aan hen die voor onze vrijheid het leven gaven. Voor verdere informatie, voorwaarden of inschrijvingen kunt u terecht bij Wings to Victory, de organisatie op Walcheren die zich tot taak heeft gesteld om ruim 70 jaar na de bevrijding de herinnering levend te houden. Een goed initiatief, dat ondersteuning en respons verdient. Kijk eens op de website: http://wingstovictory.nl/CWGC_Graven_Adoptieprogramma of stuur een mail naar info@wingstovictory.nl.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Oproepen. Bookmark de permalink.