Categoriearchief: Oproepen

Een foto uit vervlogen dagen  – 52

Op de klassenfoto in het vorige nummer van Tijd|Schrift ontving ik geen reacties. Ditmaal vraag ik uw aandacht voor een foto van een mannengezelschap die omstreeks 1900 gemaakt moet zijn. Hoogstwaarschijnlijk in Oostburg. Op de achterste rij staat Samuel Schijve. … Lees verder

Geplaatst in Algemeen, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor Een foto uit vervlogen dagen  – 52

Wenskaarten – 52

Het bestuurslid Angela Boeije is geinteresseerd in de hier getoonde wenskaarten. Ze dateren waarschijnlijk uit het begin van de twintigste eeuw. Wie weet meer over dergelijke kaarten. Uw reacties aan A. Boeije, telefoon 06 22050537, e-mail: angela–_boeye@hotmail.com.

Geplaatst in Algemeen, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor Wenskaarten – 52

Het Vlaemsche erfgoed zoekt vrijwilligers – 52

Het Vlaemsche Erfgoed in Groede heeft de afgelopen jaren veel voorwerpen uit het verleden van de streek gekregen. In diverse museale opstellingen wordt daarvan iets getoond.

Geplaatst in Algemeen, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor Het Vlaemsche erfgoed zoekt vrijwilligers – 52

De Knokkestraat in Sluis – 52

De heer N. Houtman, geboren in 1952 op Turkeije is zeer geinteresseerd in zijn verleden. Hij zoekt informatie over de Knokkestraat in Sluis (noodwoningen), waar hij gewoond heeft van 1954-1956.

Geplaatst in Algemeen, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor De Knokkestraat in Sluis – 52

Open archief – 52

Op woensdag 16 januari 2019 organiseert het archief van de gemeente Sluis, Nieuwstraat 22 in Oostburg, in samenwerking met de Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen een open archiefmiddag van 13.00-19.00 uur. Het gemeentelijk archief en de heemkundige kring tonen de aanwinsten van … Lees verder

Geplaatst in Algemeen, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor Open archief – 52

Een foto uit vervlogen dagen – 51

Op de twee foto’s uit het familiearchief van Els de Winter-Peekel in het vorige nummer van Tijd|Schrift ontving ik geen reacties.

Geplaatst in Algemeen, Foto albums, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor Een foto uit vervlogen dagen – 51

Oproep Molukse reuniewerkgroep – 51

De Molukse reuniewerkgroep Aardenburg, Breskens, Groede en Oostburg vraagt informatie over de leefomstandigheden van de Molukkers in de toenmalige opvangkampen in bovengenoemde plaatsen en of en welke contacten er waren met de plaatselijke bevolking.

Geplaatst in Algemeen, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor Oproep Molukse reuniewerkgroep – 51

Oproep Hirschfeld en Reppen – 51

De heer Den Elzen uit Voorhout schreef: “Ik ben bestuurslid van de Historische Kring Voorhout (HKV) en redacteur en auteur voor Dwars Op. Dit is het blad dat driemaal per jaar door HKV wordt uitgegeven.

Geplaatst in Algemeen, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor Oproep Hirschfeld en Reppen – 51

Een foto uit vervlogen dagen 

door André R. Bauwens Op de foto met mevrouw Schijve-Risseeuw en enige leerlingen ontving ik een reactie van M. Somers. Hij meent in de uiterst rechts staande jongedame zijn moeder Loranda van den Hemel (1921-1976) te herkennen. Zij was geboren … Lees verder

Geplaatst in Algemeen, Oproepen, Reacties | Reacties uitgeschakeld voor Een foto uit vervlogen dagen 

Oproepen: antwoorden en een nieuwe vraag

Naar aanleiding van de oproep in het vorige nummer van deze periodiek door de heer Schijve uit Retranchement inzake het persoonsbewijs op naam van Arend Jan van der Linde uit Zuiddorpe dat hij in bezit heeft, heeft de heer Stroo … Lees verder

Geplaatst in Algemeen, Oproepen | Reacties uitgeschakeld voor Oproepen: antwoorden en een nieuwe vraag